divendres, 28 de gener del 2011

VALENTÍ

El divendres 21 va venir a fer-nos una xerrada en Valentí, un noi cec, acompanyat del seu gosset i la seva companya de feina, la Gemma. Ens va explicar moltes coses i també ens va ensenyar alguns aparells que utilitza per poder anar per el carrer, per estar a casa o a treballar.
En Valentí va quedar cec als 5 anys per culpa d'un tret que li van disparar als ulls quan va anar a caçera amb el seu pare. Porta una pròtesis a un ull però pot plorar i també té lleganyes.
Té una filla i una dona però sí que hi veuen. Amb la seva filla té una nina per poder-se comunicar.
Va haver d'anar a Alacant a estudiar des de petit. Ara treballa de psicòleg.
També ens va explicar alguna anècdota com per exemple que un dia anava per el carrer amb el seu gos i com en Valentí no va fer cas del gos va caure dins un forat.
Ens va passa tot de calendaris i llibres escrits en braile. També ens va repartir a cada un, un paper amb l'alfabet en braile i ens va ensenyar tota mena d'objectes.
Té un comandament per anar per a la ciutat i saber on són els passos de vianants També ens va ensenyar el seu mòbil on li van instalar un petit programa que parla per a poder fer-lo servir. I per últim ens va ensenyar el seu rellotge que estava també en braile però també n'hi han que et diuen l'hora, encara que prefereix el braile per què no fa soroll i és més discret.




Paula Fàbrega

1 comentari: