divendres, 21 de gener del 2011

Laura, periodista del Diari de Girona.

Tot i que requereix una bona nota, en depèn quines assignatures, la carrera universitària de periodisme, no es caracteritza per la dificultat dels seus exàmens, sino per la quantitat de projectes, i treballs en grup que has de fer per aprobar.
Després d'acabar la seva carrera de periodisme, va ser colaboradora del telenotícies de TV3.

La Laura, ara fa un temps que és redactora en la secció de política del Diari de Girona, i ha vingut a explicar-nos una mica la vida d'un periodista, les rutines, horaris, etc.


El primer consell que dóna als que vulguin ser periodistes, és que durant els 3-5 anys de carrera, és important aprofitar tota oportunitat que se'ns presenti per fer alguna petita pràctica, col·laboració amb algun diari o programa de la ràdio local, per anar ampliant els nostres coneixements.

La  feina de periodista, a part de ser inestable, és una feina que gairebé no té horaris. Si es produeix un acident, o un incendi cap a les 11 de la nit, a les dotze o abans, ja ets a la redacció, modificant una feina que no ha servit per res, i substituïnt-la per una altra.

En el Diari de Girona, hi han més de 50 col·laboradors, entre redactors, dissenyadors, recepcionistes i el cap. Durant el dia, es redacten les notícies del dia, després a Disseny, organitzen l'espai, modifiquen la lletra, posen les imatges, etc.
Llavors hi imprimeixen, ho escanejen, i ho envïen, cap a les 3 de la matinada a la rotativa,  que és allà on s'imprimeixen els diaris, a Manresa. A les 5 del matí, furgonetes de repart, surten de la rotativa, i reparteixen els diaris a quioscs, als domicilis dels subscriptors; i l'endemà, a les 7 del matí, obren la redacció, i tornen a començar el diari, del dia següent.



Bíctor Ramírez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada