divendres, 18 de febrer del 2011

LA ISABEL I LA POLIOMIELITIS

El divendres 11 va venir la Isabel de Mifas i l'Elvira la seva acompanyant. La Isabel ens ha vingut a explicar la seva vida havent patit la poliomielitis.
Ens va explicar que la poliomielitis és una malaltia infecciosa vírica aguda que es transmet d'una persona a l'altre per via fecal-oral. Es pot adquirir a través de la infecció d'aliments o a través d'aigua contaminada. A part d'això, la poliomielitis només afecta a la musculatura.
Ella ja no la pot contaminar, ja que el virus ja li ha marxat.

També ens va explicar que la poliomielitis et queda afectat per allà on passa, si et passa només per les cames, doncs només tindràs les cames afectades. La por que tenia ella era que al cap del temps d'anar amb tubs, quan li traguessin els tubs no pogués respirar, ja que ella estava afectada del coll.
Aquí, a Espanya, ja no n'hi ha, perquè quan tens 3 mesos et posen una vacuna per no tenir-la. En canvi, a l'Índia i a d'altres països pobres encara n'hi ha.
La família i els amics s'ho van prendre fatal i per fer una vida normal necessitarà sempre ajuda.

La poliomielitis afecta a la musculatura, com hem dit abans, però també hi ha la polineuritis que afecta les neurones i encara és pitjor.

Ella sempre es pregunta: "Perquè m'ha tocat a mi".



Pau Torramilans

1 comentari: